Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Farmaciile Imunitas
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Supliment alimentar Aspifox 75mg, 30 comprimate
10 lei
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Indicatii
Pentru a reduce riscul formarii cheagurilor de sange si prin urmare pentru a preveni infarctul miocardic, accidentele vasculare cerebrale, problemele cardiovasculare la pacientii care sufera de angina pectorala stabila sau instabila (un tip de durere in piept). Este de asemenea utilizat pentru a preveni formarea de cheaguri de sange dupa anumite tipuri de interventie chirurgicala pe inima, deblocand vasele de sange. Acest medicament nu este recomandat pentru cazuri de urgenta. Poate fi utilizat numai ca tratament preventiv.

Compozitie si rolul componentelor
Substanta activa este acidul acetilsalicilic. Un comprimat gastrorezistent contine 75mg acid acetilsalicilic  Acidul acetilsalicilic administrat in doze mici apartine unui grup de medicamente numite antiagregante plachetare. Plachetele sunt celule mici prezente in sange, care participa la coagularea sangelui si sunt implicate in tromboza. Cand un cheag de sange apare in artera, acesta blocheaza curgerea sangelui si blocheaza furnizarea de oxigen. Cand se intampla acest lucru in inima, poate cauza infarct miocardic sau angina pectorala; in creier poate cauza un accident vascular cerebral.

Doza si mod de administare
Luati intotdeauna Aspifox exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul daca nu sunteti sigur.
Prevenirea infarctului miocardic - doza recomandata este de 75-160 mg o data pe zi.
Prevenirea accidentelor vasculare cerebrale - Doza recomandata este de 75-325 mg o data pe zi.
Prevenirea problemelor cardiovasculare la pacientii care sufera de angina pectorala stabila sau instabila (un tip de durere in piept) - Doza recomandata este de 75-160 mg o data pe zi.
Prevenirea formarii de cheaguri de sange dupa anumite tipuri de interventii chirurgicale pe inima - Doza recomandata este de 75-160 mg o data pe zi

Acidul acetilsalicilic nu trebuie administrat la copii si adolescenti cu varsta sub 16 ani, decat la indicatia unui medic . Comprimatele trebuie inghitite intregi, cu suficient lichid (1/2 pahar cu apa). Comprimatele au un invelis gastrorezistent care previne efectele iritante asupra stomacului, si prin urmare nu trebuie divizate, sfaramate sau mestecate.

Contraindicatii
Alergie la acid acetilsalicilic, alergie la alti salicilati sau la medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS sunt adesea utilizate pentru tratarea artritei sau reumatismului si al durerii, criza de astm bronsic sau umflarea anumitor parti ale corpului, de exemplu fata, buze,
gat sau limba (angioedem) dupa administrarea de salicilati sau AINS, ulcer la stomac sau intestinul subtire sau orice alt tip de sangerare, cum este accidentul vascular cerebral, probleme de coagulare ale sangelui, probleme severe cu ficatul sau rinichii, ultimele 3 luni de sarcina, administare concomitenta cu metotrexat (de exemplu pentru artita reumatoida) in doze mai mari de 15 mg pe saptamana

Precautii
Utilizarea concomitenta a acidului salicilic cu alcool etilic poate sa creasca riscul hemoragiilor gastrointestinale si sa prelungeasca timpul de sangerare. Femeile gravide nu trebuie sa utilizeze acid acetilsalicilic in timpul sarcinii, daca nu le-a fost recomandat de medic. Nu trebuie sa luati Aspifox in ultimele 3 luni de sarcina, decat daca sunteti sfatuita de medicul dumneavoastra, iar doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 100 mg
Doze regulate sau doze mari din acest medicament pe durata ultimei perioade de sarcina pot sa cauzeze complicatii grave la mama sau la copil.
Femeile care alapteaza nu trebuie sa ia acid acetilsalicilic, decat daca sunt sfatuite de medic.Acidul acetilsalicilic nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
Din Gura in Gura